Youngtimer – Nou in program !!!

„Youngtimer „

Nou in program !!!

Piese specifice “Youngtimer”

Ce determina cuvintul  Youngtimer” ?

De aproximativ 30 de ani, scena mașinii clasice se schimbă. Motivul este, schimbarea designul vehiculului și schimbarea generației la iubitori vehiculelor clasice. Acest lucru explică, de asemenea, schimbarea termenilor. Până la acel moment nu era decât expresia mașinii clasice. De altfel, un translucid fals, pentru că în limba engleză nu se folosește cuvântul “youngtimer”, acolo se vorbește doar de “Vintage” – an fabricație și “classic cars” – mașini clasice.

Sub cuvîntul “Oldtimer” la acel moment, se înțelegea o mașină foarte veche, de obicei, cu aripi și faruri cu autosusținere. Vehicule mai tineri erau vasute la acel moment ca mașini uzate și rareori într-o stare îndragită, ci mai degrabă mîncate de rugină, influențat de orgiile de sarea folosite la deszăpezire din anii șaizeci și șaptezeci. Dar totuși, pentru ultimii “supraviețuitori” acestori timpuri, mai ales tineretul începea să se intereseze de anumite modele. Pentru aceste vehicule si similare, in anii nouăzeci sa integrat expresia “youngtimer”.

Scena mașinilor de epocă se dezvoltă razant și datorită participării clubului veteranilor, de asemenea, și legislația care se ocupă cu acel fenomen. Cu rezultatul că, începând cu 1994, a fost întrodusă legislativ o înregistrare specială a vehiculului mai vechi de 30 de ani.

Faptul este că, prin această legislație, vârsta unei mașini de epocă a fost stabilită la 30 de ani, însa termenul de “Youngtimer”, rămăsese legislativ nestabilit, ca urmare, pentru această categorie de vehicule se presupune o vârsta între 15 pină la 30 de ani.

Special Auto și-a prescris printer altele, această categorie de mașini, favorizat în livrarea pieselor, mai ales a pieselor consumabile, caroserie si electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *