Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.special-auto.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:
In urma comenzii efectuate pe site, email-ul trimis este generat automat si nu este confirmarea ca produsele fiind pe stoc.
Comanda este valida si se onoreaza dupa ce sunteti contactat si vi se confirma stocul si pretul reperelor comandate.
Informatiile furnizate catre www.special-auto.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor sau a cererilor de oferta), conform legilor in vigoare. www.special-auto.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.
In unele cazuri, la anumite produse de origine care se aduc la comanda din depozitele externe, este necesara achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.
Produsele comercializate prin intermediul www.special-auto.ro sunt noi sau folosite (specificat in comanda la fiecare reper in parte) si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie ( la piese noi). De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara nici o notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produsul in sine.
Produsele comercializate de www.special-auto.ro,  sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de www.special-auto.ro se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 18 luni pentru piese noi si 3 luni pentru piese folosite, de la data inscrisa pe factura de vanzare.
Produsele comercializate de www.special-auto.ro se livreaza numai in urma comenzilor efectuate online, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila.
La anumite produse cum ar fi: alternatoare, electromotoare, pompe de servodirectie, etrieri frana, casete de directie, turbocompresoare, etc. pentru a beneficia de pretul afisat pe site, se poate solicita piesa veche de pe masina la schimb sau se percepe suplimentar o taxa de piesa veche. Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile. Taxa va fi comunicata de catre consilieri inainte de confirmarea comenzii.
Piesele pentru care se solicita piesa veche la schimb sunt reconditionate de producator pe linia lor de fabricatie. Aceste produse beneficiaza de aceleasi conditii de vanzare si garantie ca si piesele noi !
Piesa veche ce urmeaza a fi returnata trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie asamblata si curata, sa nu fie sparta sau crapata, sa nu fie indoita sau rupta, sa nu aiba urme de lovituri mecanice, sa nu se fi incercat reconditionarea ei in prealabil.
ATENTIE! la alternatoare si compresoare – FULIA SA NU FIE BLOCATA!
ATENTIE! la electromotoare – AXUL SA NU FIE BLOCAT!
ATENTIE! la casete de directie – CREMALIERA SA NU FIE RUGINITA!
Piesa veche se returneaza in ambalajul piesei noi.
Va rugam insistent ca la primirea coletului sa receptionati cu atentie piesele primite ! Eventualele sesizari legate de lipsa unor repere sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate agentului de la firma de curierat imediat dupa primirea coletului; este obligatoriu incheierea unui proces verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat ! Sesizarile ulterioare vor fi extrem de greu de solutionat, deoarece fara acest proces verbal firma de curierat nu va mai putea fi trasa la raspundere !
Daca produsul primit fiind comercializat ca piesa noua, este deteriorat (lovit, zgariat, fisurat, ciobit, spart), iti recomandam sa soliciti curierului completarea unui process verbal si sa ne aduci situatia la cunostinta in maxim 24 de ore de la livrare prin completarea formularului de contact sau pe mail la reclamatii@special-auto.ro. Necompletarea procesului verbal in prezenta curierului care a efectuat livrarea si orice sesizare ulterioara va ingreuna solutionarea pozitiva.
La montarea piesei pe masina, in service autorizat R.A.R, piesa ce urmeaza a fi montata trebuie comparata inainte de montaj, cu piesa ce a fost demontata de pe masina. Nu se vor monta piese care nu corespund ca forma, dimensiuni/cote si specificatii cu piesa defecta ce urmeaza a fi inlocuita. Pot aparea situatii in care s-a schimbat varianta costructiva de pe masina sau masina are modificari care nu au fost specificate de producatori in cataloagele de origine.