Incalzire suplimenatara „SIROCOU”

„SIROCOU”

Determinarea cuvântului sirocou!

Scirocco (de asemenea, Sirocco sau Siroco) este un vânt cald , care suflă din Sahara spre Marea Mediterană. Este un vânt cald si uscat, care deseori suflă  primăvara, vara și toamna.

Probabil denumirea de „sirocou” s-a preluat din denumirea acelui fenomen natural, deoarece scopul unui „sirocou” este acelasi
de a produce un aer cald si uscat.

Descriere.

Încălzitor de parcare,  încălzitor suplimentar, sirocou sau egal cum vrem să-l denumim, este utilizat pentru a încălzi habitaclul vehiculelor, fără a se baza pe puterea termică a motorului în funcțiune. Acesta este alimentat, în general, direct din rezervor cu combustibilul vehiculului respectiv și fie că încălzeste direct aerul din interior, fie că este integrat în circuitul de încălzire prin  sistemul de răcire al motorului, prin intermediul careia se incalzeste motorul si habitaclul vehiculului.

Producătorii de încălzitoare auxiliare acționate de combustibilul vehiculelor sunt de exemplu Eberspächer, Truma și Webasto.

În plus, încălzirea vehiculelor poate fi efectuată și electric, acest sistem funcționează  în cazul în care există o conexiune electrica (220V) la rețea. Încălzirea  sistemului de răcire al motorului se face prin intermediul unei sonde de imersie montata de obicei in blocul motor, habitaclul vehiculului se poate încălzi cu ventilatoare special concepute pentru interiorul unui vehicul.

Producătorii de încălzitoare electrice de parcare sunt, de exemplu  Calix, Defa și Ritter.

Chiar și in vehiculele cu transmisie electrică sau vehicule hibride se poate folosi, opțional încălzitorul electric.

Principiul de functionare „sirocou”.

Amestecul de combustibil si aer, format intr-o sita speciala, este aprins prin intermediul unei bujii si ars intr-un arzător, gazele de evacuare își elimina căldura prin intermediul peretilor cazanului la mediul înconjurător (apă sau aer).

Principiul este același ca și în cazanul unui sistem de încălzire rezidențial.  Fiecare încălzitor trebuie să respecte diferite norme de siguranță operațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *